bekeken: 963 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Vacatures Lightyear via Heiwegen Consultancy

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 5 december 2018, 11:54

Leestijd: < 1 minuut

De Nederlandse start-up Lightyear gaat bij de werving van nieuwe medewerkers nauw samenwerken met Heiwegen Consultancy. Een overeenkomst van die strekking is gisteren ondertekend tijdens de Supplier day van AutomotiveNL.

Lex Hoefsloot, ceo van Lightyear en Joost Baan, Associate Partner van Heiwegen Consultancy.
Lex Hoefsloot, ceo van Lightyear en Joost Baan, Associate Partner van Heiwegen Consultancy.

De samenwerking betekent dat Lightyear voortaan gebruik maakt van de HRM-expertise en het Europese automotive netwerk van Heiwegen Consultancy. En dat is nodig ook, gezien de onstuimige groei van het bedrijf dat auto’s op zonne-energie ontwikkelt. Stonden afgelopen voorjaar zo’n veertig mensen op de loonlijst, inmiddels zijn het er 102.

Bijzondere club

Heiwegen richt zich niet op de invulling van de engineering-vacatures maar op functies voor sales & marketingcommunicatie, corporate en operations/logistics c.q. supplychain. “Voor een groot deel van deze posities zijn we exclusief partner, bij de overige zijn we preferred supplier”, licht Baan toe. Daarbij kijkt de recruiter nadrukkelijk ook naar kandidaten in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Baan omschrijft Lightyear als “een bijzondere club. Veel mensen willen hier aan de slag vanwege hun persoonlijke ambitie en avontuur. Het gevoel mede vorm te kunnen geven aan een veelbelovende nieuwe ontwikkeling is voor hen een belangrijke drijfveer. Elke maand moet er weer worden geschoven met tafels om iedereen erin te krijgen.”

Prototypes

Lightyear is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond en komt voort uit de ontwikkeling van de zonneauto’s Stella, Stella Lux en Stella Vie. Het bedrijf wil medio 2019 de eerste prototypes presenteren, een jaar later gevolgd door productie in de nieuwe fabriek in Helmond.

Tags: , ,

Macadam wint Europese tender…Alles-in-een…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties