bekeken: 615 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,33)

VACO Coronamonitor 7: hoogste vertrouwen

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 9 juli 2020, 17:57

Leestijd: 2 minuten

De overgrote meerderheid van de VACO-bedrijven (89%) heeft (veel) vertrouwen de crisis door te komen. Dat is het hoogste percentage in de zeven VACO Coronamonitors tot nu toe. Een nagenoeg stabiele 93% verwacht (vooralsnog) geen afscheid te moeten nemen van medewerkers.

Naarmate de coronacrisis langer aanhoudt, worden de gevolgen voor de individuele VACO-leden steeds duidelijker. Momenteel heeft 23% nog geen beeld van hun omzetverlies, dat is 4 procentpunten minder dan in de vorige, zesde VACO Coronamonitor. Het geschatte omzetverlies van de leden is ten opzichte van de vorige Coronamonitor met 2 procentpunten gedaald naar 21%.

Steunmaatregelen

Opvallend is het relatief grote percentage leden (7%) dat al een aanvraag voor NOW 2.0 heeft ingediend. De inschrijving voor deze maatregel is maandag 6 juli geopend. Vrijwel alle leden die meteen NOW 2.0 hebben aangevraagd, deden eerder al een beroep op NOW 1.0. Naar verwachting zal dit percentage de komende maanden verder toenemen. De leden tonen zich in de Coronamonitor positiever over de impact van de steunmaatregelen. 37% van de respondenten vindt dat de huidige maatregelen voldoende financiële steun bieden (+4 procentpunten ten opzichte van de vorige Coronamonitor). De meerderheid (57%) geeft echter aan nog niet te weten of de financiële ondersteuning voldoende zal zijn.

Top vijf

In de top vijf van corona-gevolgen met een impact op de bedrijfsvoering is ‘minder werk in de werkplaats’ gestegen van de tweede naar de eerste plek. ‘Minder klanten’ verloor een plek en staat nu op de tweede plaats. Bandenservicebedrijven merken dat de periode van seizoensbandenwissels is afgesloten. Daarnaast is het gemiddelde jaarkilometrage aan het afnemen, hoewel nog onduidelijk is hoezeer. Ook zien VACO-leden zich geconfronteerd met een teruggelopen vraag naar bandenservice voor recreatievoertuigen. Dat kan volgens branchemanager Edwin Brinksma duiden op minder vakantieverkeer, gebrek aan geld of andere prioriteiten. “Maar ook op de Veluwe kun je een klapband krijgen.”

VACO start daarom na volgende week een campagne, zowel online als bij de leden. De consument wordt erin opgeroepen om de banden van zijn auto, camper of caravan toch vooral te controleren, ongeacht de bestemming van een vakantie. Ook de 1,5 meter-regel wordt hernieuwd onder de aandacht gebracht. Sowieso blijft VACO de impact van corona op de banden- en wielenbedrijven nauwlettend in de gaten houden: op 13 augustus verschijnt de achtste monitor.

AutoTechnica verschuift naar…Zon begint weer te schijnen in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties