fbpx
bekeken: 1015 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vakgarage sluit weer twee bedrijven aan

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 3 december 2019, 11:34

Leestijd: 2 minuten

Vakgarage heeft per 1 december weer twee nieuwe leden aangesloten. Het gaat om Autobedrijf A. van Dorp in Nieuw-Beijerland en de vestiging in Zoetermeer van de Van der Linden Groep.

Autobedrijf A. van Dorp was tot aan 1 januari 2013 jarenlang dealer van Seat. Hoewel het bedrijf nog steeds de merken uit de VAG-groep als specialisme heeft, maakt het nu de overstap naar een universele garageformule. Bram van Dorp: “Toen ik net dealer af was, stond Vakgarage ook al op de stoep. Ik was toen net blij dat ik van mijn verplichtingen als dealer af was, dus dat kwam te vroeg. Maar ik kreeg gaandeweg toch steeds meer de indruk dat ik als eenling bezig was voor alles het wiel opnieuw uit te vinden: zelf je eigen reclamefolder ontwerpen, laten drukken en verspreiden, dat kostte me zoveel tijd… Daarnaast heb je als Vakgarage de nodige inkoopvoordelen en wat bij mij de doorslag heeft gegeven is dat Vakgarage erg actief is in het benaderen van leasemaatschappijen, waardoor ik ook weer meer werk kan binnenhalen.”

Rekensom

De rekensom van de kosten voor een garageformule en wat het uiteindelijk zou opleveren telde voor Van Dorp al snel gunstig op. “Eerlijk gezegd vielen de kosten om Vakgarage te worden me mee. Bovendien zijn wij als ex-dealer wel gewend om aan bepaalde standaarden te voldoen. En als je dan kijkt wat het bespaart, bijvoorbeeld voor het adverteren op Marktplaats ben ik twee keer zoveel kwijt als wanneer ik mijn occasions bij Vakgarage onder de aandacht breng. Nee, die rekensom was niet zo ingewikkeld. Toen ik in 2013 werd benaderd kwam het te vroeg, maar Vakgarage heeft zich de laatste jaren sterk verbeterd. Er zijn veel meer ex-dealers ingestapt, de uitstraling is verbeterd en het merk begint ook bij de consument te leven. Ik weet natuurlijk nog niet hoe het uitpakt, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Van der Linden Groep

De Van der Linden Groep, bestaande uit drie autobedrijven en een schadeherstelbedrijf, heeft per 1 december een contract met Vakgarage getekend voor de vestiging in Zoetermeer. De recentelijk overgenomen vestiging van Geenjaar in Leiden zou per 1 januari moeten aansluiten. Beide bedrijven zijn tevens Hyundai-dealer. Van der Linden heeft al ervaring met de combinatie van dealerschap en universeel garageconcept in de vestiging in Waddinxveen. Directeur Rob Knop: “We verkopen op onze vestigingen best veel occasions van andere merken. Die willen we ook graag servicen, reden waarom we destijds in Waddinxveen met Vakgarage zijn gestart. Dat gaan we nu ook doen in Zoetermeer en in de overgenomen vestiging in Leiden. Vakgarage heeft een goede naam, onder leasemaatschappijen, maar ook onder consumenten. Daarnaast hebben ze het marketingtechnisch ook uitstekend voor elkaar, dus vandaar de keuze voor Vakgarage.”

Tags: , , , , ,

KPMG bepleit samenwerking in…ABC breidt uit met Opel
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties