bekeken: 1028 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Vaste regels voor milieuzones vanaf 2020

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 april 2019, 14:44

Leestijd: 1 minuut

Er komen gelijke regels voor alle gemeenten voor het instellen van milieuzones. Nu nog is elke gemeente in Nederland vrij om zijn eigen regels voor milieuzones te maken. Als het aan het kabinet ligt, komt er vanaf 2020 een harmonisatie.

De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Het voorstel wordt nu ter goedkeuring gestuurd aan Eerste en Tweede Kamer.

Vijftien of twintig jaar

Gemeenten mogen zelf bepalen of zij een milieuzone willen instellen en voor welke auto’s dit geldt: vanaf een leeftijd van vijftien jaar of twintig jaar. Benzineauto’s blijven voorlopig van een verbod op het binnenrijden van een milieuzone uitgesloten.

Daarnaast komen er landelijke borden die de regels betreffende de milieuzone aangeven die begrijpelijk zijn voor alle automobilisten. In 2025 worden de regels voor milieuzones aangescherpt, mede omdat auto’s steeds schoner worden

Tags: , ,

Ford-monteur filmt apk en…Directeur Commercie Bovemij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties