bekeken: 1176 x
Waardeer dit artikel:
60 votes, average: 2,78 out of 560 votes, average: 2,78 out of 560 votes, average: 2,78 out of 560 votes, average: 2,78 out of 560 votes, average: 2,78 out of 5
(2,78)
(Inloggen is vereist)

VDA-president: VW sjoemelde eerst

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 januari 2017, 14:30

Leestijd: 1 minuut

Matthias Wissmann, president van de Duitse fabrikantenkoepel VDA (Verband der Automobilindustrie), zegt dat er vóór het VW-sjoemelschandaal nooit overleg is geweest met de regering over dergelijke manipulatie.

Hij kan het weten, want Wissmann was eerder minister van verkeer. Vanuit welke kant hij de softwarefraude ook bekijkt, van actieve beïnvloeding van emissieresultaten was hem niets bekend. Wissmann verklaarde dat tegenover de parlementaire onderzoekscommissie die zich verdiept in het schandaal.

Volkswagen wist door middel van software de uitstoot van NOx geforceerd laag te houden in testsituaties. Op de openbare weg en in echte ritten waren de uitkomsten beduidend ongunstiger. “Binnen de VDA was dit nooit een gespreksonderwerp. Ook met de regering heb ik er nooit over gesproken.” Pas toen het bedrog na onderzoek in de VS openbaar werd, vernam Wissmann naar eigen zeggen van de affaire. “Ik was net zo geschokt als de meeste anderen in de auto-industrie.” 

Tags: , , , , , ,

Nissan test autonome auto in…Bosch en Mahle verkopen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties