fbpx
bekeken: 1073 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,18)

VDL levert productielijnen in VS

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 10 januari 2017, 15:42

Leestijd: < 1 minuut

VDL Groep gaat vanaf deze maand de orders uitvoeren die het vorig jaar binnenhaalde in de Amerikaanse automobielindustrie. Het industriële familiebedrijf gaat de geautomatiseerde productielijnen leveren voor nieuwe fabrieken van BMW, Volvo Cars en nieuwe klanten in de VS die niet met naam mogen worden genoemd.

De in Breda zetelende tak VDL Steelweld gaat voor deze autofabrikanten productieautomatisering leveren. Daarin zijn meer dan achthonderd robots verwerkt. Met het werk van VDL Steelweld in de VS in 2017 is een bedrag van meer dan honderd miljoen euro gemoeid.

BMW en Volvo bouwen nieuwe autofabrieken in South Carolina. Om voet aan de grond te krijgen én te houden bij deze en andere autofabrikanten in Amerika dienen ook toeleveranciers zelf in de VS gevestigd te zijn. Daarom heeft VDL Steelweld in 2016 drie vestigingen in de VS geopend, in Fremont (Californië), Detroit (Michigan) en Spartanburg (South Carolina). VDL Steelweld verwacht dan ook snel te kunnen groeien in de VS.

“VDL Steelweld is in Europa al jaren een belangrijke leverancier van onder meer Ford, Volvo, BMW en Jaguar Landrover”, vertelt directeur Peter de Vos. “Dat heeft zich vervolgens uitbetaald in vertrouwen van fabrikanten om ook te gaan leveren voor hun fabrieken in de VS. En die ervaring heeft er weer toe geleid dat wij ook voor Amerikaanse klanten in de Verenigde Staten aan de slag gaan.”

Tags: , , ,

FBI pakt VW-bestuurder opNaam Care verdwijnt en wordt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties