fbpx
bekeken: 2258 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Veel autopech Nederlandse vakantiegangers

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 augustus 2019, 12:43

Leestijd: < 1 minuut

Lekke banden, motorproblemen, lege accu’s: Nederlandse vakantiegangers stranden volgens hulporganisatie Eurocross deze zomer aanmerkelijk vaker in het buitenland dan gewoonlijk.

Het hoogseizoen is pas op de helft, maar het aantal meldingen bij alarmcentrale Eurocross ligt nu al hoger dan de volledige periode vorig jaar, meldt het Nederlands Dagblad.

Voor de hulporganisatie is het aanleiding om degenen die nog gaan te attenderen op nut en noodzaak van een controle dan wel onderhoudsbeurt. “Laat de bandenspanning even nakijken, controleer het oliepeil, de remmen, de accu, enzovoorts”, zegt Angela Looyé, manager corporate communications van Eurocross.

Versterking

De organisatie ontvangt op jaarbasis zo’n zestigduizend telefoontjes. Iets minder dan de helft is het gevolg van problemen op het gebied van mobiliteit. De onverwachte vakantiedrukte heeft Eurocross ertoe genoodzaakt om tijdelijke versterking te regelen. Om en nabij de 75 extra medewerkers staan Nederlanders met pech onderweg nu per telefoon te woord. Opvallend genoeg registreert de ANWB nog geen sterke toename van het aantal meldingen.

Tags: , , ,

Bosch toont slimme 3D displays…EVBox sluit partnerschap met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties