fbpx
bekeken: 3258 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,67)

Verbond van Verzekeraars zeer ontstemd over Focwabericht

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 1 maart 2017, 09:30

Leestijd: < 1 minuut

Het Verbond van Verzekeraars is zeer ontstemd over het persbericht dat Focwa vorige week heeft uitgestuurd, waarin Focwa kritiek uit op het gedrag van verzekeraars. Vooral de bewering dat de eisen van verzekeraars de verkeersveiligheid in gevaar zou brengen, is bij het Verbond in het verkeerde keelgat geschoten.

Het Verbond van Verzekeraars heeft op het persbericht gereageerd met een brief aan Focwa en de uitnodiging om op korte termijn een afspraak te maken.

Leo de Boer (directeur van het Verbond) reageert in de brief ‘met verbazing de uitspraak te lezen dat verzekeraars het kwaliteitsniveau van schadeherstel in gevaar brengen’. Volgens het Verbond is dit een uitspraak die ‘op geen enkele wijze wordt onderbouwd en bovendien ook niet eerder ter sprake is gebracht bij onze leden, noch het Verbond als branchevereniging’. Volgens het Verbond wordt de consument daarmee onterecht angst aangejaagd. ‘In plaats van verzekeraars publiekelijk onheus te bejegenen zou Focwa er beter aan doen haar leden te ondersteunen bij de flinke uitdagingen die hen te wachten staan bij het voldoen aan de eigen kwaliteitsstandaard’, aldus de brief.

Begin vorig jaar benadrukte De Boer op het Focwa congres nog het gezamenlijke belang van verzekeraars en herstellers.

In het persbericht dat Focwa vorige week uitstuurde, uitte de nieuwe Focwa-voorzitter Peter Brussel felle kritiek op het gedrag van verzekeraars.

Focwa was onbereikbaar voor verder commentaar.

Tags: , , ,

Ook Apollo Vredestein verhoogt…Showroomvraagprijzen occasions…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties