bekeken: 945 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Verkoopspurt EV vooral bij zakelijke klant

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 9 april 2018, 10:26

Leestijd: < 1 minuut

De verkoop van volledig elektrische auto’s (batterij-elektrisch) zit flink in de lift. Bijna negen van de tien transacties hebben een zakelijke achtergrond, blijkt uit cijfers van RAI Vereniging.

In het eerste kwartaal van 2018 werden 3945 nieuwe volelektrische auto’s verkocht. Dat zijn er 136 procent meer dan de 1667 in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel elektrische auto’s binnen de totale nieuwverkopen groeide van 1,4 procent in het eerste kwartaal van 2017 naar 2,9 procent in de eerste drie maanden van 2018.

Volgens RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck is de verkoopstijging mede te danken aan het toegenomen aantal modellen in het middensegment. De brancheorganisatie verwacht dat hierdoor in ons land dit jaar circa vijftienduizend nieuwe volelektrische auto’s worden verkocht. Dat betekent bijna een verdubbeling ten opzichte van 2017, toen 7958 exemplaren de showroom verlieten.

Eigenaar

Veruit de meeste nieuwe registraties van elektrische auto’s zijn zakelijk, zo’n 87 procent. Volgens Van Eijck zijn particulieren terughoudend door de nu nog veelal hoge aanschafprijzen. Voor deze groep mensen kan private lease een optie zijn, zeker met het oog op de lage brandstofkosten. Van Eijck verwacht dan ook dat het aantal privé geleasede elektrische auto’s de komende tijd zal groeien.

Tags: , ,

De Beelen Groep neemt…Andere opzet verkiezing…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties