bekeken: 2233 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,60)

Verkopen in januari 14 procent onderuit

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 3 februari 2016, 07:47

Leestijd: < 1 minuut

Zoals verwacht heeft de eindejaarspiek van 2015 zijn directe gevolgen voor dit jaar. In januari daalden de verkopen ten opzichte van de eerste maand vorige jaar met veertien procent om uit te komen op net iets boven de veertigduizend stuks. Koploper is Volkswagen.

Januari 2016 laat het tegenovergestelde zien van recordmaand december 2015, ook een record maar dan in negatieve zin; nooit eerder werden in een januarimaand zo weinig nieuwe auto’s geregistreerd. Met de wijzigingen in de bijtelling van 1 januari 2016 in het achterhoofd haalden veel leasemaatschappijen de aankopen die zij ‘normaal’ zouden doen in de eerste maand van het nieuwe jaar naar voren om nog gebruik te kunnen maken van de ‘oude’ bijtellingsregels.

Op merkniveau is Volkswagen met afstand de marktleider, liefst negentien procent! De nummer twee, Renault, komt niet ver boven de zeven procent, gevolgd door Kia (6,6 procent), Peugeot (6,3 procent) en Ford (5,9 procent). Die dominantie van de Wolfsburgers zie je dus ook modelniveau terug in de top vijf van best verkochte modellen. Goud, zilver en brons gaat naar importeur Pon in Leusden, waarbij de drie Volkswagen-modellen niet verder dan dik vierhonderd auto’s uit elkaar liggen in verkoopaantal. Het drietal wordt gevolgd door de Kia Picanto en de Renault Captur.

Tags: , , , , , ,

Online catalogus Bosch…De eerste reparaties al binnen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties