fbpx
bekeken: 733 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Verkopen speed pedelecs +30 procent

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 6 december 2019, 11:35

Leestijd: < 1 minuut

In de eerste tien maanden van 2019 zijn er al meer speed pedelecs verkocht dan in heel 2018. Van januari tot en met oktober komt het totaal aantal van deze snelle elektrische fietsen die zijn verkocht dit jaar op 3631 stuks. Dat is 30,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Een en ander blijkt uit cijfers van VWE. De dataprovider vermeldt er wel bij dat de verkoop in 2018 behoorlijk inzakte, omdat in dat jaar ineens strengere eisen aan de veiligheidsuitrusting werden gesteld. De nieuwverkopen daalden zodoende in 2018 met 35 procent ten opzichte van 2017.

Bijtelling

Maar de verkopen zitten dus weer in de lift en zullen naar verwachting ook in 2020 verder stijgen. Dan komt er namelijk een veel simpeler regeling voor de fiets van de zaak. Tegen een bijtelling van 7 procent van de nieuwwaarde kunnen werkgevers dan een fiets van de zaak ter beschikking stellen van hun werknemers. Die fiets mag dan zowel zakelijk als privé gebruikt worden.

Kopers

Dit jaar werden veruit de meeste speed pedelecs gekocht door particulieren, 13 procent werd verkocht aan bedrijven. Met de nieuwe regeling voor de fiets van de zaak zou die verhouding er volgend jaar wel eens heel anders uit kunnen komen te zien. RAI Vereniging heeft overigens een website waarop eenvoudig de bijtelling te berekenen is voor een fiets van de zaak. Zie bijtellingfietsvandezaak.nl.

VW rekt interval op van 12…Parkeren nergens duurder dan…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties