fbpx
bekeken: 3091 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,65)

Verzekeraars eisen betere beveiliging luxe auto’s

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 3 februari 2015, 08:31

Leestijd: < 1 minuut

Verzekeringsmaatschappijen gaan binnenkort betere beveiligingsmaatregelen eisen van bezitters van luxe auto’s. Een aparte startonderbreker die van buitenaf kan worden bediend zal waarschijnlijk deel gaan uitmaken van het eisenpakket.

Dat zegt Ellen Jonges van de website verzekering.nl tegen BNR. “Enerzijds is er gekeken naar het verloop van de diefstalcijfers van 2013 en 2014 en anderzijds hebben we bericht gekregen van een verzekeraar dat ze overgaan tot een verscherping van de preventie-eisen voor deze auto’s.”

Ondanks dat het totaal aantal gestolen auto’s in 2013 en 2014 is gedaald , is het aantal gestolen luxe auto’s juist toegenomen. Met name criminele bendes weten met de laatste technieken gericht bolides weg te halen. Luxe auto’s moeten daarom voorzien zijn van een klasse 3 of 4 beveiligingssysteem. Maar dat is volgens experts allang weer achterhaald.

“Een nieuwe ontwikkeling is dat de beveiliging wordt uitgebreid met een aparte startonderbreker met aparte autorisatie: een apart zendertje dat van buitenaf wordt bediend, alleen door de eigenaar. Of met een cijfercode. En daarnaast moeten voertuigen op dit moment al zijn voorzien van een voertuigvolgsysteem”, aldus Jonges.

Tags: , , ,

Martin Schilder Groep…Dieselauto onder vuur
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties