fbpx
bekeken: 468 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Door corona minder voertuigdiefstal

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 juni 2020, 15:26

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal voertuigdiefstallen in ons land daalt, meldt het Verbond van Verzekeraars. Opvallend is dat de aantallen na een stijging in zowel januari als februari (5,7 en 4,3 procent) sinds maart dalen.

“Voertuigcriminelen zijn kennelijk ook bang voor corona”, zegt André Bouwman, adviseur van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Uit cijfers van het LIV blijkt dat de daling in mei het grootste was: 6,6%, na 5,7% in maart en 4,9% in april. Bouwman noemt met name de daling in de regio Amsterdam opvallend. Daar is het aantal diefstallen procentueel het meeste gedaald: 94 in maart, 22 in april en 87 in mei. “Het lijkt erop dat de afzet door corona stagneert. Er worden minder auto’s verkocht, minder auto’s gestolen en kennelijk is er ook minder vraag naar onderdelen.”

Op bestelling

Hij benadrukt dat de voertuigcriminaliteit professionaliseert en vooral “op bestelling” steelt. “We hebben geen harde feiten, maar opmerkelijk is wel dat de totale voertuigdiefstal in het hele land daalt, terwijl die in Rotterdam stijgt met 14,5 procent. Dat zou kunnen betekenen dat criminelen nu minder via de weg en meer via de havens wegzetten.” Bij de auto’s van vier jaar en ouder bedroeg de daling in de coronamaanden zo’n veertien procent. Tegenover alle dalers staan ook stijgers, waaronder bestelwagens. Volgende maand moeten de halfjaarcijfers uitwijzen of de stijging zich ook in juni heeft voortgezet.

Tags: , , , ,

Meer gebruik steunmaatregelen…Nieuwe autoshow volgens…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties