bekeken: 3987 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,68)

VIDEO: Roep om nieuw verzekeringsconcept

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 november 2014, 13:29

Leestijd: < 1 minuut

Voor een bomvolle zaal met schadeprofessionals introduceerde ABZ-directeur Robert van de Plas zijn plannen over het nieuwe volmacht schadeplatform. Hij hield zijn pleidooi tijdens de bijeenkomst ‘Nieuwe ontwikkelingen in schadesturing’ van Automotive Insiders.

“Volmachten hebben nu vaak onvoldoende ruimte om zichzelf te profileren in de markt, terwijl ze opereren met de pen en portemonnee van de verzekeraar in hun hand”, aldus Van der Plas. “Het ontbreekt nu aan effectieve schadesturing binnen de volmacht distributie.”

ABZ heeft het nieuwe concept ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA). Volgens Van der Plas is er een maximale efficiency en kostenbesparing te behalen met het platform, dat de komende maanden van start zal gaan. “En niet onbelangrijk: het concept werkt heel transparant.”

Stefan Bell van VCN (Verzekerings Combinatie Nederland) bevestigde tijdens de bijeenkomst nog eens de sterke rol van de volmachten. “De volmachten vormen een krachtige schakel. Ze staan vaak dichtbij de klant en kunnen daardoor vaak een steviger verbinding leggen met klanten.”

Zelf doen

Anna van Tienhoven van Mobilee management en advies voorziet grote veranderingen in autoverzekeringen. “Auto’s gaan steeds meer zelf doen en automobilisten steeds minder. De overgrote meerderheid van de ongevallen wordt veroorzaakt door menselijk falen. Dat zal teruglopen door de komst van hoog autonome en zelfrijdende auto’s”, zegt Van Tienhoven. “De grote vraag is wie dan aansprakelijk is. Verzekeraars zullen dus nieuwe, innovatieve diensten en verzekeringsconcepten moeten introduceren.”

Volgens Van Tienhoven maken user based insurances verzekeringspolissen (ook bekend als pay as you drive) al een grote opmars in andere Europese landen, zoals Italië, Engeland en de Verenigde Staten. “De vraag is hoe lang het nog duurt voordat dit in Nederland wordt geïntroduceerd.”

Andere kijk op schadesturing

Tags: , , , , , , , , ,

Autoplan 2016 door Tweede…Profile zet Autoglaz in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties