bekeken: 1333 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Video ruitspecialist ADAS-camera kalibreren

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 15 oktober 2018, 15:48

Leestijd: 1 minuut

Automotive Glass Europe, het netwerk van circa 1600 specialisten in ruitherstel en -vervanging, komt met twee informatievideo’s over camerakalibratie in voertuigen met ADAS-voorzieningen. Het doel ervan is om polishouders te informeren over nut en noodzaak van zo’n nieuwe systeemafstelling.

De bewegende beelden zijn te zien op het eigen YouTube-kanaal van de organisatie. Om de aangesloten partners van dienst te zijn, worden de teksten in alle talen van het werkgebied (twintig landen) ingesproken en/of ondertiteld. De Engelstalige, Portugese en Italiaanse versie bijvoorbeeld zijn gereed, de Nederlandse volgt binnenkort.

Verwarring

“Klanten van verzekeraars weten vaak niet eens dat er een camera op de voorruit zit. Of ze weerspreken het zelfs”, zegt Pim de Ridder, directeur van Automotive Glass Europe. “Als ze dan te horen krijgen dat ze hun auto niet zoals vroeger bij ruitschade een of twee uur moeten inleveren maar een hele dag, wekt dat verwarring. Het gaat bij ADAS om nieuwe, hoogwaardige techniek, die bij veel mensen nog onbekend is.”

Online forum

De ongeveer één minuut durende uitleg zal te zien in de wachtruimte of bij de balie van de ruitspecialisten. Naast deze beknopte, op eindgebruikers afgestemde informatie creëert de koepelorganisatie een online kalibratieforum voor monteurs. Daarop kunnen autoruitspecialisten tips en andere praktijkervaring uitwisselen. Beide initiatieven zijn het resultaat van een eerder dit jaar bij Hella Gutmann gehouden conferentie van Automotive Glass Europe.

Tags: , , , , , , , ,

Bijbetalen effectief tegen…Arval UK start met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties