bekeken: 1261 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,50)

Videocolumn: de parfum van olie en benzine

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 maart 2017, 09:23

Leestijd: < 1 minuut

In zijn nieuwe videocolumn, te zien bij Aftersales Magazine, graaft XL Lease-directeur Frank J. van Klink in zijn persoonlijke automobiele leven. Emotie en ratio vechten bij hem om voorrang als het gaat om de aanstormende elektrische, zelfstandig rijdende auto.

Want hoewel de voordelen van moderne mobiliteit evident zijn (minder verkeersoden, minder CO2-/NOx-uitstoot) zegt Van Klink dat hij “de parfum van olie en benzine nog niet helemaal kan missen.” Dat laatste onder verwijzing naar de garagebox van zijn ouders, waar hij ooit begon met sleutelen. Waar hij zelf een spuitcabine bouwde, om handelsauto’s verkoopklaar te maken. Met weemoed stelt Van Klink vast: “Geen ontploffing meer bovenop een zuiger. Geen fikkie meer steken in de verbrandingskamer. Niet meer zoeken naar de optimale werveling, al dan niet onder druk van een turbo.”

Toch zal ook hij de overstap gaan maken, wanneer binnen afzienbare tijd de gevestigde merken komen met serieuze elektrische auto’s, inclusief werkbare actieradius. “Ik verheug me er nu al op.”  Maar voorlopig …

Tags: , , , ,

Dabeko viert met huisbeurs…Peugeot 3008 is Auto van het…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties