bekeken: 808 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Vijftien jaar banden inzamelen: Recybem ‘succes’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 1 april 2019, 11:04

Leestijd: < 1 minuut

Recybem, de organisatie die uitvoering geeft aan het Besluit beheer autobanden, bestaat vandaag vijftien jaar. Met een marktdekking van zo goed als honderd procent is de uitvoering van het Besluit beheer autobanden een succes gebleken, vindt Kees van Oostenrijk, bestuurder van de Band&Milieu-organisatie.

Sinds 1 april 2004 contracteert Recybem inzamelaars die voldoen aan haar kwaliteitseisen. Zij zamelen een gebruikte band in voor iedere autoband (nieuw of gebruikt) die een producent of importeur als eerste op de Nederlandse markt brengt. “Onze succesvolle uitvoering danken we aan de discipline in de bandenbranche en de goede samenwerking tussen concurrenten”, blikt Van Oostenrijk terug. “Apollo Vredestein, Continental, Goodyear, Pirelli en Michelin zochten voor de uitvoering van het Besluit niet alleen samenwerking met elkaar, maar ook met de distributeurs Van den Ban en Inter-Sprint.”

Grondstoffen

In de afgelopen vijftien jaar heeft Recybem ruim 120 miljoen autobanden ingezameld. In 2018 was er met 9,3 miljoen stuks een recordjaar. Ruim vijfennegentig procent van de ingezamelde banden is gerecycled en hergebruikt. Het Recybem-systeem levert grondstoffen en energie op. Sinds 2004 is 337 miljoen kilo rubber en bijna 82 miljoen kilo staal bespaard. Ook leidde de aanpak tot minder CO₂-uitstoot, vergelijkbaar met 6.015 miljoen autokilometers. “Met een helicopterview en stip op de horizon zie ik kansen voor het verder optimaliseren van de circulaire milieuwaarde van banden.”

Tags: , , , ,

Auto Graveland bij formule…AHG Van der Niet naar AHG…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties