fbpx
bekeken: 1631 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,57)

VOC en ROC MN samen in mbo-traject

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 29 augustus 2016, 10:34

Leestijd: < 1 minuut

VOC en ROC Midden Nederland hebben de handen ineen geslagen voor de bbl-opleiding AST op niveau 3. De opleiding leidt op tot een officieel mbo-diploma van ROC MN. VOC verzorgt de vakgerichte onderdelen met aanvullende praktijklessen, de algemene vakken worden verzorgd door ROC MN. Met deze samenwerking is de kwaliteit van de opleiding nog meer gegarandeerd.

Schades aan auto´s worden steeds complexer. Voor herstel zijn dus goed opgeleide mensen nodig. Na het volgen van deze AST-opleiding is de deelnemer goed opgeleid om deze schades veilig en volgens de voorschriften te herstellen.

Deze opleiding staat open voor vakvolwassen medewerkers met een mbo-diploma niveau 2 in de mobiliteitsbranche. De opleiding duurt een jaar. Om de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk te houden bestaat de groep uit maximaal zestien cursisten. De opleiding vindt plaats in het VOC-opleidingscentrum in Nieuwegein.

De eerste groep in het kader van deze samenwerking is inmiddels gestart. Verwacht wordt dat er in januari 2017 een nieuwe groep start. De kosten voor de werkgever zijn laag dankzij een subsidie van het ministerie van OCW. De werkgever komt ook in aanmerking voor de subsidie praktijkleren.

foto onder: Ondertekening van de samenwerking tussen VOC en ROC MN met links Frank Vos (directeur VOC) en rechts Wim Bos (directeur Automotive College Nieuwegein).

Ondertekening samenwerking VOC en ROC MN

Tags: , , , , , ,

Hagel zorgt voor meer…'Auto RAI komt niet terug'
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties