bekeken: 983 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

VOC werft buiten schadeherstel

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 22 maart 2018, 16:21

Leestijd: 2 minuten

Opleidingsinstituut VOC is een samenwerking aangegaan met Maintec Automotive, om nieuw bloed voor de schadeherstelbranche te werven buiten de bedrijfskolom. Beide bedrijven streven ernaar om in het eerste jaar dertig nieuwe schadeherstellers op te leiden.

Na een basisopleiding door Maintec verzorgt VOC de verdere opleiding tot volleerd schadehersteller. VOC-directeur Yolande van Doornspeek: “Wij ervaren dat het steeds moeilijker wordt om de branche te voorzien van geschikt personeel. Maintec Automotive heeft de expertise om mensen van buiten de branche te werven en in hun Carflex Academy op te leiden tot basis vakkracht. Deze basis schadeherstellers helpen wij vervolgens vanuit een werkende situatie verder om het vak onder de knie te krijgen. Op deze manier kunnen wij de branche snel helpen aan goed inzetbare mensen.”

Krapte

Maintec Automotive is een dochter van het technisch detacheringsbureau Maintec. Johan Rensing van Maintec Automotive schetst de situatie op de technische arbeidsmarkt: “Er is op dit moment een enorme krapte aan technisch personeel. Bedrijven willen wel een rol spelen in de begeleiding van nieuw vakpersoneel, maar ze kunnen niet zoveel met mensen die nog geen enkele basis hebben. In de fietstechniek springen we daar al jaren op in met onze Bikeflex Academy. En nu doen we hetzelfde voor schadeherstellers. In een kort, intensief programma van vier weken zorgen we dat ze de basis van het vak onder de knie krijgen. Vervolgens plaatsen we hen in de praktijk om de vaardigheden eigen te maken. We beseffen dat het vak van schadehersteller niet in een paar weken te leren is. Daarom zijn wij zo blij met deze samenwerking. Vanuit de praktijk kunnen onze mensen in het eerste half jaar zes praktijkgerichte modules volgen bij VOC.”

Uitkering

Voor de werving van personeel werken VOC en Maintec nauw samen met het UWV. Uitkeringsgerechtigde kandidaten mogen de opleiding aan de Carflex Academy met behoud van uitkering volgen. Vervolgens krijgen zij de gelegenheid om zichzelf in de vorm van een proefplaatsing te bewijzen in de praktijk. Na een succesvolle proefplaatsing krijgen zij een arbeidsovereenkomst aangeboden bij Maintec Automotive. Tijdens de looptijd van deze arbeidsovereenkomst wordt een op maat gemaakt opleidingstraject doorlopen bij VOC. Dat zorgt ervoor dat de inzetbaarheid van de medewerker verder vergroot wordt.

Het opleidingstraject staat ook open voor particulieren. Deze moeten de opleiding aan de Carflex Academy wel zelf bekostigen. Ze krijgen daar wel de garantie voor terug dat ze een baan en dus een inkomen hebben. De eerste opleiding start op 9 april in Zeist. Daarna vinden dit jaar nog vijf cursussen plaats.

Tags: , , ,

BCA veilt 150 klassiekersMeer doorgangen door kwaliteit…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties