bekeken: 2560 x
Waardeer dit artikel:
654 votes, average: 2,64 out of 5654 votes, average: 2,64 out of 5654 votes, average: 2,64 out of 5654 votes, average: 2,64 out of 5654 votes, average: 2,64 out of 5
(2,64)
(Inloggen is vereist)

VOC wijst op gebruik diagnose-apparatuur

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 april 2014, 07:31

Leestijd: 1 minuut

Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) vindt dat schadeherstellers te weinig gebruik maken van diagnose-apparatuur. Dat bleek althans uit de wedstrijd ‘Calculeer de Schade’ die VOC samen met ABZ tijdens de Automotive Trade Show hield.

Op een schade-auto konden de bezoekers met behulp van Audatex een calculatie maken. Opvallend was dat tijdens de calculaties die gemaakt werden, er door alle deelnemers niet of nauwelijks gebruikt gemaakt werd van de aanwezige diagnose-apparatuur. Hierdoor werd een deel van de schade gemist en is door alle deelnemers beneden het vastgestelde schadebedrag gecalculeerd.

Volgens VOC is het gebruik van diagnose apparatuur zeer aan te raden vanwege het steeds complexer worden van de auto. “Schade bestaat niet alleen meer uit schade die zichtbaar is maar ook uit schade die niet met het blote oog is waar te nemen. Deze schade wordt inzichtelijk gemaakt door het gebruik van diagnose apparatuur en werkt zo kosten- en tijdbesparend. Tijdens de opleiding Autoschadetechnicus wordt hier veel aandacht aan besteed”, aldus een woordvoerder.

Drie schadeherstellers kwamen als beste uit de bus:

1. Erwin Snijders van ABS Autoherstel Snijders uit Amsterdam

2. Jeroen Hermenet van Hemex uit Zoetermeer

3. Darren Doorenbosch van Delft Autoschade uit Delft

Tags: , , ,

Mille Miglia 'Wheel of the…Care kiest exclusief voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties