fbpx
bekeken: 487 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Volkswagen: miljarden in EV en digitalisering

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 18 november 2019, 11:15

Leestijd: < 1 minuut

De Volkswagen Groep verwacht de komende vijf jaar bijna zestig miljard euro te investeren in hybridisering, elektrische mobiliteit en digitalisering. Alleen al zo’n 33 miljard euro gaat naar elektrische mobiliteit.

De concernleiding denkt tot en met 2028 maximaal 75 volledig elektrische modellen te introduceren, aangevuld met zo’n zestig hybrides. Het verwachte aantal verkochte e-auto’s zal toenemen tot zo’n 26 miljoen. “Het hybridiseren, elektrificeren en digitaliseren van ons wagenpark wordt een steeds belangrijker focuspunt,” zegt VW-ceo Herbert Diess.

Modulair

Ongeveer twintig miljoen van de e-modellen die tot en met 2029 gepland staan, worden gebaseerd op het modulaire elektrische MEB-platform (Modular Electric Drive Matrix) van de Groep. Het grootste deel van de resterende zes miljoen auto’s zal op het High Performance Platform (PPE) staan. In Duitsland gaat Volkswagen elektrische auto’s produceren in de productiefaciliteiten in Zwickau, Emden, Hannover, Zuffenhausen en Dresden. Een gecamoufleerde versie van de ID.NEXT werd eerder dit jaar gepresenteerd op de IAA Frankfurt.

Digitalisering en de gevolgen ervan staan 11 december centraal op het Nationaal Aftersalescongres.

Autoliv zet airbags tussen…Top 10 garantieverzekeraars…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties