bekeken: 1326 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Volkswagen Moia van start in Hamburg

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 18 april 2019, 08:57

Leestijd: 1 minuut

Deze week is het dan zo ver. In Hamburg start Volkswagen met de nieuwe autodeeldienst Moia. Speciaal hiervoor heeft Volkswagen een nieuwe elektrische shuttle bus ontworpen.

Volkswagen bouwt al langer aan een connected platform waarop nieuwe vormen van mobiliteit kunnen worden aangeboden. Deze week gaan daadwerkelijk de eerste Moia shuttle bussen rijden in Hamburg. Aanvankelijk worden er honderd ingezet. Het doel is de vloot te doen groeien tot vijfhonderd aan het eind van dit jaar.

App

Gebruikers van Moia kunnen een shuttle bus boeken via een app, waar ze begin- en eindpunt van hun reis moeten ingeven. Een algoritme koppelt de rit vervolgens aan overeenkomstige ritten van andere gebruikers en berekent de prijs.

Henrik Falk is ceo van het gemeentelijk vervoerbedrijf in Hamburg, Hochbahn: “We bieden mensen aantrekkelijke alternatieven aan voor de eigen auto. Het doel is om de nieuwe autodeeldienst goed te laten aansluiten op de bestaande mobiliteitsdiensten die Hamburg te bieden heeft.”

Tags: , , ,

Autobedrijven Hylkema bij…Bandenretail staat stil
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties