bekeken: 1282 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Volvo: half jaar betaald zwangerschapsverlof

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 mei 2019, 10:07

Leestijd: < 1 minuut

Volvo wil werknemers (mannen en vrouwen) in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) zes maanden zwangerschapsverlof met tachtig procent van hun salaris gaan bieden. De aftrap begint met een pilot in Zweden.

Volvo zegt de eerste autofabrikant te zijn met deze regeling, geïnspireerd door de wetgeving in Zweden, waar de regels omtrent zwangerschapsverlof al decennia zeer soepel zijn.

De nieuwe verlofregels bevinden zich momenteel in de testfase. In de toekomst hebben mogelijk alle 43.000 Volvo-medewerkers wereldwijd recht op zes maanden zwangerschapsverlof. Het initiatief is een van de strategieën om een trouwe werkcultuur te creëren en nieuwe mensen aan te trekken, zegt Hanna Fager, hoofd People Experience (HR). “De nieuwe verlofregels bevorderen de balans tussen werk en vrije tijd. Ze bieden werknemers de mogelijkheid om meer tijd met hun familie door te brengen. Het past perfect bij een humanitair bedrijf als Volvo.”

Talent

Het nieuwe beleid is een onderdeel van de werknemersstrategie van Volvo om zichzelf met gunstige salaris- en verlofvoorwaarden als een aantrekkelijke werkgever te profileren. “Het is cruciaal om de beste mensen aan te trekken en te behouden. We weten dat talenten kieskeurig zijn bij het kiezen van een werkgever. Diegene die de strijd om nieuw talent wint is het bedrijf dat modern is, diversiteit waardeert en geeft om zijn werknemers.”

Tags: , , ,

Bovag: autoplan Amsterdam…Leaseplan lanceert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties