bekeken: 29810 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,71)

Voorruit als dashboard

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 augustus 2011, 07:38

Leestijd: < 1 minuut

Dat de ontwikkelingen in de autotechniek snel gaan is bekend, maar dat de voorruit van een auto ingezet kan worden als dashboard zal nog niet bij iedereen bekend zijn. Toch is Sun Innovations vergevorderd met de ontwikkeling hiervan, meldt de website Live Science. BMW en Citroën werken al langer met een eenvoudigere versie van deze techniek genaamd Head Up Display.

Onderzoekers hebben een nanotechniek ontwikkeld genaamd Fluorescent Emissive Projection System, waarmee het hele raam verandert in een doorzichtig display. Het zicht naar buiten voor de bestuurder wordt niet beïnvloed door de projecties.
De toepassingen van het systeem zijn eindeloos. Niet alleen het dasboard kan getoond worden op de ruit, maar ook bijvoorbeeld waarschuwingen voor onder meer objecten op de weg, HD-video’s en reclameboodschappen. Ook projecties op gebouwen en andere glazen panelen zijn mogelijk.

Wanneer de nieuwe uitgebreide nanotechniek van Sun Innovations daadwerkelijk in auto’s toegepast gaat worden is nog niet bekend.

Citroen C6 Head Up Display

BMW Head Up Display

Tags: , , ,

Sloopauto steeds meer onlineBachaus Automotive groeit met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties