fbpx
bekeken: 1324 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vredestein introduceert nieuwe Wintrac Pro

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 30 mei 2018, 13:38

Leestijd: < 1 minuut

Apollo Vredestein heeft op de vakbeurs The Tire Cologne een nieuwe winterband geïntroduceerd. De Vredestein Wintrac Pro voorziet in de groeiende vraag in het segment voor banden met zeer hoge prestaties van 17 inch en groter.

De nieuwkomer werd onthuld tijdens een drukbezocht introductie-evenement in hal 6 (foto). Met de snelheidsaanduiding Y is de Wintrac Pro geschikt bij toepassing tot 300 km/h. Hij wordt geleverd in een groot aantal maten. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met Giugiaro.

Compounds

Volgens Vredestein schuilt de grootste innovatie in de toegepaste materialen. Het gebruik van harsen met hoog siliciumgehalte in het loopvlak zou bijdragen aan “de best mogelijke rij- en remeigenschappen op sneeuw en een natte oppervlakken.”

Het loopvlak van de Wintrac Pro is ook voorzien van een nieuw ontwerp van de lamellen en groeven. Centrale groeven en schouderlamellen zijn onder scherpe hoeken geplaatst, voor de best mogelijke rijeigenschappen op sneeuw, terwijl de horizontale lamellen in het midden zorgen voor uitstekende remeigenschappen en acceleratie. Ten opzichte van voorganger Wintrac levert de Pro volgens de fabrikant meer dan 15 procent betere rijeigenschappen op sneeuw en 10 procent bij remmen op natte ondergrond.

Selectie

De selectie van de eerste reeks maten is gebaseerd op auto’s zoals de nieuwe Audi A6, de BMW 5-serie, de Volvo V90, de Mercedes C-klasse, en Porsche, Tesla en andere topmerken. De Wintrac Pro is momenteel verkrijgbaar in 30 van de 35 geplande maten; de andere vijf volgen naar verwachting binnenkort. Later zal de reeks worden uitgebreid tot meer dan honderd maten.

Tags: , , , ,

Duitse regering richt pijlen…Nieuwe campagne James: naar de…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties