bekeken: 4088 x
Waardeer dit artikel:
339 votes, average: 2,60 out of 5339 votes, average: 2,60 out of 5339 votes, average: 2,60 out of 5339 votes, average: 2,60 out of 5339 votes, average: 2,60 out of 5
(2,60)
(Inloggen is vereist)

VS dumpen schadeauto’s op Europese markt

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 september 2015, 09:30

Leestijd: < 1 minuut

Opgelapte tweedehands schadeauto’s uit de VS worden volop gedumpt op de Europese markt. Dat blijkt uit onderzoek van het AD. De auto’s die veelal zeer gevaarlijke gebreken hebben, worden via Litouwen op de Europese markt aangeboden. In Nederland zouden enkele honderden van deze auto’s rondrijden.

Jaarlijks komen er ongeveer 150.000 voertuigen vanuit de Verenigde Staten naar Europa. Consumenten denken vaak een slag te slaan om deze cosmetisch opgelapte auto’s aan te schaffen maar vergeten dat het hierbij regelmatig gaat om heuse sloopauto’s die niet eens de weg op zouden mogen. Zo blijkt 23 procent van de auto’s een zwaar incident te hebben gehad van total loss tot ooit teruggeroepen door de fabriek. Via de constructie met Litouwen, waar de auto’s aan een lichte keuring ondergaan, worden de auto’s verspreid over het continent.

Door de keuring in een land van de Europese Unie (Litouwen) worden de auto’s in Nederland niet meer onderworpen aan een zware keuring en blijven de gebreken zo achterwege. Ook blijken verkopers willens en wetens informatie hierover te verzwijgen. Het gaat daarbij vooral om luxeauto’s maar ook om reguliere personenauto’s die aantrekkelijk zijn voor de West- Europese markt.

Tags: , , ,

Audi vanaf 2018 in Formule 1Pirelli pakt uit met Serena…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties