bekeken: 597 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

VW bouwt aan softwareplatform

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 18 juni 2019, 17:01

Leestijd: 1 minuut

Volkswagen gaat zijn softwarespecialisten samenbrengen in een nieuwe eenheid, Car.Software geheten. Tegelijk wordt het belang van software-ontwikkeling binnen Volkswagen uitgebreid van minder dan 10 procent nu tot minstens 60 procent in 2025.

De nieuwe eenheid gaat bestaan uit meer dan vijfduizend digitale experts, die in 2025 gezamenlijk verantwoordelijk worden voor de software in alle voertuigen van de groep. Op dit moment zijn er nog maar zo’n vijfhonderd binnen het concern met software-ontwikkeling bezig. Nog dit jaar wil Volkswagen dat deze groep groeit naar zo’n tweeduizend ingenieurs.

Platform

Uit deze plannen blijkt dat het aandeel software binnen Volkswagen aan belang gaat toenemen. Het doel is dat in 2025 alle voertuigen uit de groep op één en hetzelfde uniforme softwareplatform gebouwd worden. “Wij zijn platformspecialisten voor hardware en gaan deze competentie nu ook toepassen op onze software-ontwikkeling”, zegt Christian Senger, binnen Volkswagen verantwoordelijk voor Digital Car en Services. “Het ontwikkelen van software met uniforme basisfuncties voor alle merken binnen de groep zal ons in staat stellen de complexiteit ervan drastisch te verminderen. Schaalvoordelen binnen de groep zullen uiteindelijk ook enorme kostenvoordelen met zich meebrengen.”

Op dit moment werkt Volkswagen nog met zo’n zeventig software-eenheden van zo’n tweehonderd verschillende toeleveranciers. Daar komen nog verschillende systemen bij die binnen de groep zelf worden ontwikkeld. Het ontwerpen van één uniform besturingssysteem zal de zaken aanzienlijk vereenvoudigen.

Vijf terreinen

Volkswagen onderscheidt voor de nieuwe eenheid vijf verschillende werkterreinen: besturingssysteem en connectiviteit, intelligente carrosserie en cockpit, autonoom rijden, voertuig- en energieprestaties, en een dienstenplatform.

Tags: , , ,

Berend Jan Hoekman directeur…Seat omarmt verandering
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties