fbpx
bekeken: 1030 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

‘VW verkoopt Bugatti aan Rimac Automobili’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 17 september 2020, 14:56

Leestijd: < 1 minuut

VW staat volgens Britse media op het punt om luxepaard Bugatti over te dragen aan de Kroatische elektromobiliteitspartner Rimac Automobili. De deal zou zijn goedgekeurd binnen hoge VW-kringen maar nog wachten op groen licht van de raad van toezicht.

Met deze manoeuvre zou VW een groter aandeel willen krijgen in Rimac, dat te boek staat als ‘het Europese antwoord op Tesla’. Rimac ontwikkelt en produceert elektrische sportwagens, aandrijflijnen en batterijsystemen. Het bedrijf is in 2009 opgericht door Mate Rimac, met als doel de sportwagen van de 21e eeuw te creëren.

Hobbymerken

Volkswagen Group wil anno 2020 niet langer geld en mankracht steken in ‘hobbymerken’ die voormalig ceo Ferdinand Piech ooit overnam. Alle beschikbare middelen moeten worden besteed aan toekomstige mobiliteit – elektrificatie, digitalisering en autonoom rijden. Dat staat in schril contrast met de 1500 pk sterke benzineauto’s van Bugatti.

De verkooproute zou om strategische redenen lopen via Porsche. De nazaten van Piech hebben nog steeds een vijftig procent controlerend belang in Porsche. Door hen via Porsche te betrekken bij de deal, hoopt de top van de VW Groep een win-win-situatie te creëren voor alle belanghebbenden.

Tags: , , ,

Vibber gecertificeerd partner…Inschrijving Innovation Award…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties