fbpx
bekeken: 3052 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,71)

VWE integreert VIN-info in Autoblox

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 oktober 2014, 13:17

Leestijd: < 1 minuut

Fleetselect heeft als eerste autoveilingbedrijf de Silverdat VIN-informatie van VWE geïntegreerd in haar remarketingplatform Autoblox. “Op deze manier kunnen autobedrijven de verkoopkans van occasions vergroten”, aldus VWE.

Fabrieksspecificaties van personenauto’s, motorfietsen, bedrijfswagens en vrachtauto’s. Dat is wat Silverdat VIN informatie levert, gekoppeld aan het unieke identificatienummer van het voertuig, oftewel het chassisnummer. Bedrijven die hun voertuigen op het remarketingplatform Autoblox van Fleetselect plaatsen, hebben nu de mogelijkheid om de specificaties te verrijken met deze informatie. Door het kenteken of chassisnummer in te voeren worden de complete fabrieksspecificaties automatisch in het voertuigrapport getoond.

“Hoe specifieker de informatie, hoe beter de verkoper de auto kan prijzen. Vooral bij de rijker uitgeruste auto’s biedt de verrijking veel voordelen. Ook opties die minder goed te detecteren zijn, zoals een sportonderstel, keramische remschijven en boordcomputeropties, worden aan de advertentie toegevoegd. Door te benadrukken wat het voertuig uniek maakt levert de auto meer op en vergroot de verkoper zijn verkoopkansen”, aldus Joop Geelen, manager R&D bij Fleetselect.

Ook voor de koper heeft de integratie veel voordelen. Ronald Kramer, algemeen directeur schade- en verzekeringsmarkt bij VWE: “Doordat inzichtelijk is welke opties en onderdelen er af-fabriek op de occasion zitten weet de koper precies wat hij koopt. Deze data kan hij vervolgens gebruiken bij de verkoop naar de eindklant.”

Tags: , , , , , , ,

LKQ-omzetstijging 32,6 procentGarageverzekering kan 40…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties