bekeken: 766 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

VZR: 20% minder zakelijke kilometers

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 2 juli 2020, 11:31

Leestijd: < 1 minuut

Een rondgang door Vereniging Zakelijke Rijders leert dat de doelgroep gemiddeld minimaal één dag meer thuis gaat werken na de coronatijd. Bij een vijfdaagse werkweek betekent dit naar schatting 20% minder gereden kilometers vanaf dit jaar.

De verschuiving heeft een direct effect op het gebruik van de leaseauto. VZR adviseert werkgevers daarom met hun leasemaatschappij te praten over de contractvoorwaarden. Als de ingezette auto’s structureel minder kilometers blijken te rijden, kan dit voordeel gebruikt worden voor flexibele mobiliteitsbudgetten.

De verwachte reductie resulteert ook in een afnemende onderhoudsbehoefte. Dat zal de autosector gaan voelen. “Zoom en Teams zijn een nieuwe concurrent gebleken voor ieder automerk en iedere leasemaatschappij.” Wel zal afnemend zakelijk verkeer een positief effect hebben op de filedruk en luchtkwaliteit. De sinds 16 maart geldende snelheidsbeperking naar 100 km/u kan daarom direct weer ter discussie worden gesteld, betoogt VZR-voorzitter Jan van Delft. “Er moet aan economisch herstel gewerkt worden en dat doe je door efficiencymaatregelen door te voeren. Ergens sneller kunnen zijn is bijzonder prettig en efficiënt.”

Tags: , , , , , , ,

Franchisewet door beide Kamers…Adviestool helpt autobedrijf…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties