bekeken: 777 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

VZR: Leaserijder rijdt te lang op winterbanden

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 16 mei 2018, 08:24

Leestijd: 1 minuut

20 procent van de leaserijders reed eind april/begin mei nog op winterbanden. Dat meldt de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) na een eigen onderzoek.

Als belangrijkste reden hiervoor noemt VZR dat de leaserijder de urgentie niet voelt. Voorzitter Jan van Delft: ”Als de eerste nachtvorst zich aandient, wilt iedereen zijn zomerbanden wisselen voor winterbanden. Deze urgentie voelt men niet bij de omwisseling van winterbanden naar zomerbanden als de temperatuur stijgt.”

Zachter

Winterbanden zijn zachter dan zomerbanden, waardoor ze met name bij lagere temperaturen (tot 7 graden) betere grip hebben dan zomerbanden. Nadeel hiervan is dat ze bij hogere temperaturen eerder slijten en lijden tot een hoger brandstofverbruik. Ook is het afrolgeluid harder en sturen winterbanden bij hogere temperaturen minder precies.

Kosten

VZR wijst tevens op de financiële gevolgen van het te lang doorrijden met winterbanden voor zowel leasemaatschappij als werkgever. De winterbanden zullen immers sneller slijten en dus eerder vervangen moeten worden. Bovendien jaagt het hogere brandstofverbruik de werkgever op extra kosten.

Veiligheid

En dan is er nog het veiligheidsaspect. Bij een temperatuur van 15 graden heeft een winterband een twee tot drie meter langere remweg. Dit kan oplopen tot ongeveer zeven meter langere remweg bij 35 graden.

Tags: , ,

Bovag richt sectie op voor…1 op de 6 ziek door werken met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties