bekeken: 393 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

VZR lobbyt voor 8 procent bijtelling EV in 2021

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 20 maart 2020, 13:41

Leestijd: < 1 minuut

De Vereniging van Zakelijke Rijders (VZR) is ervoor dat de bijtelling voor elektrische voertuigen (EV’s) ook in 2021 op 8 procent blijft staan en niet wordt verhoogd naar 12 procent, zoals is afgesproken in het Klimaatakkoord.

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen, zo redeneert de VZR. Die wijst daarbij op het feit dat de autoproductie langzaam tot stilstand komt, wat de levering van elektrische voertuigen later in het jaar in de knel brengt.

Stimulering

Om de stimulering van elektrisch rijden in stand te houden pleit de VZR dus voor een verlenging van de periode waarin over een elektrische auto 8 procent bijgeteld moet worden.

Voorzitter Jan van Delft: “Het stilvallen van de productie levert zeker voor de EV-producerende merken, maar ook voor de berijders, een probleem op. Om te zorgen dat alle reserveringen ook geleverd kunnen worden is tijd nodig. Een drempel van een verhoogde bijtelling past daar niet bij. Als het Songfestival een jaar kunnen verzetten, dan kunnen we dat met de bijtelling ook!”

Branchebrede ondersteuning…Bovag brieft ministeries over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties