bekeken: 1509 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,63)

Waeco voldoet aan Volvo-specificaties airco

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 juli 2016, 11:29

Leestijd: < 1 minuut

Waeco meldt dat zijn airco-equipment voldoet aan de Volvo-specificaties voor de koudemiddelen R134a en R1234yf. De Zweden hebben een en ander in eigen land uitgebreid getest in de fabriek van Volvo Cars en er hun goedkeuring aan gegeven.

Daarmee blikt het autoconcern vooruit op de nieuwe modelgeneraties. Het airconditioningsysteem van de nieuwe XC90 bijvoorbeeld is al af fabriek gevuld met het koudemiddel R 1234yf. Ook toekomstige Volvo-modellen krijgen standaard het milieu-neutrale koudemiddel. Het houdt niet alleen de bestuurder koel en alert en de ramen droog en schoon, maar koelt ook de geavanceerde en kostbare hoogvoltagebatterij van de auto.

Waeco claimt dat bij toepassing van zijn equipment de terugwinningsgraad van het (kostbare) koudemiddel R 1234yf nagenoeg honderd procent is. Oftewel: tijdens onderhoud en reparatie gaat nauwelijks koudemiddel verloren. Meer dan de helft van de Nederlandse Volvo-dealers zou inmiddels hebben gekozen voor een Waeco AirCon Service Center, dat koudemiddel volautomatisch recyclet.

Tags: , , ,

Brexit verstoort modelupdates…Grote verzekeraar start…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties