fbpx
bekeken: 535 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

Wasplek met potentie

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 16 september 2020, 09:07

Leestijd: 3 minuten

Strategisch gelegen aan de Domineesweg, die van de A6 naar Urk loopt, staat Tankstation Westwal, het tankstation met wasstraat van Gerlof de Boer. Begin juni liet hij hier een nieuwe rollover plaatsen die zijn klanten aangenaam verrast in snelheid en wasresultaat.

De oude rollover bij Tankstation Westwal was na elf jaar nodig aan vervanging toe. Gerlof de Boer: “Het was nota bene een gereviseerde machine, die in 2009 al tien jaar oud was. Hij was door Christ gereviseerd en heeft daarna nog elf jaar dienst gedaan, dus in totaal meer dan twintig jaar. Dat zegt wel wat over de kwaliteit. Mede omdat het contact met Christ goed voelt, heb ik de nieuwe machine ook bij Christ gekocht.”

Waspas

Het liefst spreekt Gerlof de Boer zijn wasklanten persoonlijk, ook om ze advies te kunnen geven, wanneer ze een kaartje kopen bij de kassa. “Sinds we de nieuwe machine hebben, bieden we ook een waspas aan, die klanten kunnen opladen. Op de terminal bij de wasstraat kunnen ze dan het gewenste programma kiezen. Het is een klantenbinder en hij biedt ook de klanten voordeel: als ze langs komen rijden en zien dat het rustig is, kunnen ze meteen doorrijden naar de wasstraat. Vijf minuten later is de auto gewassen, zevenenhalve minuut voor het meest uitgebreide programma. Daarbij kunnen we met de waspas trouwe klanten belonen, bijvoorbeeld door 110 euro tegoed op de pas te zetten wanneer ze voor honderd euro kopen.”

Het klantenbestand van Tankstation Westwal bestaat voor 75 tot 80 procent uit particulieren, ongeveer een kwart is zakelijk. Gerlof de Boer: “Er zijn een aantal bedrijven die hier hun auto’s laten wassen. Eén groot autobedrijf laat, ondanks dat ze zelf sinds kort een eigen machine hebben, geregeld hier auto’s wassen. En een ander bedrijf stuurt zijn monteurs, bijvoorbeeld na een grote beurt, met de auto hier door de wasstraat.”

Cadis

De rollover die Gerlof de Boer heeft laten installeren is de Cadis, die dit jaar de oudere modellen Sirus en Linus van Christ vervangt. Pierre Krieger van Christ: “Het mooie van de Cadis is dat hij compacter is, zodat bredere auto’s en busjes er nu ook makkelijk doorheen kunnen. En verhoogde busjes kon de oude machine niet aan, deze wel. Daarbij kan de Cadis meerdere dingen in één gang, bijvoorbeeld schuim opbrengen, onder hoge druk afspuiten én wassen. Met één keer heen en weer heb je een heel wasprogramma afgewerkt, waar de oude machines twee keer heen en weer moesten. Dat scheelt tijd en het wasresultaat is hetzelfde.”

Kettingbaan

Het bedrijfspand van Gerlof de Boer is deels ongebruikt. Dat biedt op termijn de mogelijkheid uit te breiden naar een kettingbaan. “De hal naast de wasstraat staat nu leeg. We hebben nu nog dagen dat het echt heel rustig is, dus is een kettingbaan nog niet rendabel, maar op termijn is het zeker een mogelijkheid. Er zijn onlangs twee bedrijven gestopt die een enkele wasbox hadden en de noodzakelijke investeringen in een rollover niet wilden of konden doen. De klanten daarvoor proberen wij nu naar ons toe te trekken. Ik durfde de investering wel aan, want de loop zit er goed in, de locatie is goed.”

Pierre Krieger: “Doordat Gerlof nu een machine heeft die een beter was- en droogresultaat geeft, mag je verwachten dat zich dat laat doorvertellen en zal het aantal klanten voor de wasstraat stijgen. Ik denk zeker met 20 procent. Dus op termijn zit zo’n kettingbaan er zeker aan te komen.”

Tankstation Westwal

In 1998 opende Gerlof de Boer zijn tankstation met wasstraat even buiten Urk. Het industriegebied langs de Domineesweg was sterk in opkomst en een uitgelezen plek voor een servicestation. Enkele jaren geleden werd de shop bij het tankstation uitgebouwd en het assortiment etenswaren uitgebreid. Met tijdschriften en kranten is hij gestopt. Gerlof de Boer: “Mensen lezen het nieuws toch steeds meer op hun telefoon. De shop is wel erg in trek. Zeker op zaterdagen is het hier echt een verzamelpunt, bijvoorbeeld voor sportclubs die hier vandaan naar wedstrijden vertrekken.”

Tags: , , , , ,

Beste van 2 wereldenLPG-systeem Prins voor directe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties