Euro Repar Car Service groeit met 11 vestigingen

Euro Repar Car Service is de afgelopen maanden gegroeid met 11 vestigingen. Daarmee zit de universele garageformule nu op 23 locaties.

De nieuwe toetreders zijn Autobedrijf Damsté (drie vestigingen), Autobedrijf Schellekens, Autobedrijf Stellema, Garage Jagt, Garage Citro-Advies, Autoservice Elvro en Motorhuis (drie vestigingen). Daarnaast starten de komende weken nog vijf bedrijven met de formule, waardoor Euro Repar Car Service in ons land op 28 vestigingen komt. “Er is op dit moment veel belangstelling”, zegt manager Harm Nieboer. Hij verwacht eind dit jaar op 35 à 40 te zitten. “We merken dat naast merkspecialisten ook onafhankelijke autobedrijven interesse hebben om zich aan te sluiten.” Ook vanuit de Erkend Reparateurs groeit volgens hem de belangstelling.

Onderdeelnummers

Op dit moment zijn er ruim 3300 vestigingen van Euro Repar Car Service in Europa. Het onderdelengamma binnen de eigen garageformule omvat een multimerken onderdelenlijn, met name gericht op slijtage en inmiddels goed voor bijna elfduizend onderdeelnummers. Er geldt een garantie van 24 maanden op onderdelen en arbeid voor consumenten. Daarnaast is er een tak met OE-parts voor de PSA-merken Peugeot, Citroën, DS en – sinds juli – een tak voor de onafhankelijke aftermarket (IAM). Leveranciers zijn hier partijen als SKF, Ferodo en Valeo. Eerder dit jaar sprak Aftersales Magazine met topman Christophe Musy over de plannen met Euro Repar Car Service.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †