Bandenbeurs CIT Expo viert vijftiende editie

De China International Tire Expo, een van ’s werelds grootste bandenbeurzen, viert zijn vijftiende editie. De beurs vindt plaats van 21 tot 23 augustus in de Shanghai World Expo Exhibition & Convention Center.

Met 400 standhouders uit 120 landen is de beurs kleiner dan de tweejaarlijkse Reifen in het Duitse Essen, maar nog altijd een beurs om rekening mee te houden. De 40.000 vierkante meter grote bandenbeurs trekt naar verwachting een dikke 13.000 bandenexperts van over de hele wereld.

Verplaatsing

Traditioneel wordt de CIT Expo altijd in september gehouden, maar dit jaar voor het eerst in augustus. Volgens de beursorganisatoren wordt deze strategische keuze ingegeven door de wens om nieuwe bezoekers en markten aan te boren. In een persmededeling wordt het niet met zoveel woorden gezegd, maar mogelijk dat in de beslissing meespeelt dat de komende Reifen in Essen gepland staat voor 13 tot 15 september 2018.

Verbreding

De CIT Expo wil van een traditionele beurs voor banden en wielen uitbreiden met rij-ervaringen en gerelateerde producten, waarmee tevens nieuwe exposanten uit nieuwe gebieden worden aangesproken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3830 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters