Carwash op Autotechnica

Op de automotive vakbeurs Autotechnica 2018 (25-28 maart) in Brussel is een groot aanbod voor de carwash-sector. Een drietal introducties springen in het oog.

Eco-Wash Systems presenteert een Belgische primeur: de Istobal M’NEX32 rollover wasinstallatie. Volgens Eco-Wash is de M’NEX32 het nieuwste van het nieuwste op wasgebied.

Rollover

De rechtopstaande verticale borstels kunnen in twee richtingen nog verder kantelen, waardoor er preciezer gewassen kan worden, ook op moeilijk bereikbare plekken van een auto. Een ander opvallend kenmerk van de machine is de geïntegreerde hogedruk wielen-wasser. Deze reinigt niet alleen de wielen, maar ook de onderzijde van de dorpels. Om ook moderne wielen extra goed schoon te krijgen, draait de wielborstel met zes roterende nozzles tijdens één auto-wassing twee verschillende kanten op.

Droogblazer

A.C.S. Pro-Wash introduceert de Christ Aeropro Pre-Drying droogblazer (foto) met verbeterde droogresultaten. Deze blower is volgens Pro-Wash een technisch hoogstandje welke specifiek voor de Christ Aeroflex droogblazer ontworpen is. De vernieuwing bestaat uit een verlengingsset met twee draaiende voordroog-inrichtingen met elk een geïntegreerde blower. De units draaien ten opzichte van de lengteas van het voertuig. Hierdoor is de luchtstroom gericht waardoor het droogresultaat geoptimaliseerd wordt.

Portaalwasinstallatie

Kärcher is op de AutoTechnica-beurs in Brussel aanwezig met de nieuwe CB line portaalwasinstallaties, die op maat kunnen worden geleverd. De installaties wassen de voertuigen zacht en behoedzaam. Onderhoudsintervallen van de CB line zijn extra lang. Daarnaast bespaart de Kärcher CB line op verbruik en energie omdat een slimme waterverdeler water en reinigingsmiddel alleen daar sproeit waar het nodig is. Bovendien zijn alle essentiële onderdelen comfortabel aan de voorzijde toegankelijk.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters