Carwash open, stofzuigerpleinen beperkt

In een update voor de autowas- en poetsbedrijven laat brancheorganisatie Bovag weten dat in navolging van locaties voor onderhoud en reparatie van motorvoertuigen ook de carwash- en poetsbedrijven open kunnen blijven tijdens de lockdown. Ook stofzuigerpleinen kunnen, in tegenstelling tot wat eerder werd gecommuniceerd, beperkt openblijven.

In de optiek van Bovag valt ook carwash onder onderhoud en dus mogen bedrijven die zich hierop richten gewoon openblijven tijdens de lockdown. “Handel wel in de geest van de regels”, benadrukt Bovag-voorzitter Peter Niesink in een lockdown-vlog. “Wijs uw klanten op de regels.” Dat betekent: het stimuleren van contactloos betalen, in de auto blijven zitten tijdens de wasbeurt, indien mogelijk, en anders buiten de auto, op anderhalve meter afstand. Ondernemers wordt op het hart gedrukt de materialen geregeld te desinfecteren.

Aanvankelijk adviseerde Bovag om de stofzuigerpleinen te sluiten, maar wijzigt dat nu in het advies om de capaciteit van de stofzuigerpleinen te beperken. Met name bij grote stofzuigerpleinen zou om en om een plek kunnen worden afgezet, zodat klanten voldoende afstand tot elkaar kunnen bewaren.

Winterwasweken opgeschort

Peter Niesink roept bedrijven ook op om nu geen acties op te zetten om extra klanten naar het bedrijf toe te krijgen. “Wees open, help uw klanten, maar hou het daarbij. Soberheid is geboden.”

Om die reden zijn ook de Winterwasweken enkele weken opgeschort. Mogelijk dat deze later in januari kunnen worden hervat.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.