CheckHet-tool toont komend onderhoud

Stichting 100% onderhouden presenteert de ‘CheckHet’-tool. Auto-eigenaren kunnen ermee achterhalen wanneer hun auto weer onderhoud nodig heeft.

Volgens de stichting blijkt uit onderzoek dat ruim een derde niet precies weet wat er de komende tijd aan onderhoud moet gebeuren. Die onduidelijkheid bestaat ook bij de aankoop van een andere auto: grote beurt, kleine beurt, tussenbeurt? Met de CheckHet-tool is na invoeren van een kenteken en kilometerstand te zien welk onderhoud nodig is, volgens het schema van de autofabrikant.

Het hulpmiddel is gratis beschikbaar via www.100procentonderhouden.nl. De stichting adviseert consumenten om de auto te laten onderhouden volgens het fabrieksschema, “dan houdt deze langer zijn waarde.” Verder adviseert ze om bij aankoop goed te letten op uitgevoerd c.q. achterstallig onderhoud.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.