Diensten Solera info reparatie en onderhoud

Solera lanceert in Nederland de Autodata-webapplicatie voor informatie op het gebied van diagnose, reparatie en onderhoud. De toepassing wordt deze week operationeel en omvat 136 merken en meer dan veertigduizend modellen.

Daarnaast wordt de datadienst SVI-tec geïntroduceerd, specifiek voor schadeherstelbedrijven. Een dossier van een schadehersteller wordt hiermee automatisch voorzien van administratieve data en van technische informatie voor de werkplaats, zoals aanhaalmomenten en wieluitlijning.

Autoprof

Beide nieuwe diensten voor de Nederlandse reparatiemarkt worden deze week gepresenteerd op Autoprof Gorinchem (30 januari t/m 1 februari). De geboden technische informatie heeft deels raakvlakken, maar de mate van diepgang verschilt volgens Solera sterk. Zo is de gebruiker van Autodata veelal een universeel garagebedrijf, waarvan de werkplaats op abonnementsbasis jaarlijks onbeperkt in de web-app kan zoeken naar detailinformatie (foutcodes, diagrammen etc.). SVI-tec verrijkt een schadehersteldossier met administratieve data (inclusief dagwaarde en datum deel 1). Ook wordt voorzien in meer basale technische informatie voor de werkplaats. De gebruiker betaalt per raadpleging.

Audatex

Binnen de Nederlandse automotive sector was Solera tot op heden vooral actief in de schadeherstel- en retailsector. Bekende producten zijn onder meer Audatex, DW backoffice en Wheelerdelta. Op mondiaal niveau heeft Solera echter ook een leidende rol in de reparatie -en onderhoudsmarkt. Begin dit jaar werd de Britse Autodata Group overgenomen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †