Diesel Büchli en het verdwenen vermogen

Stilvallen op een bergroute door acuut vermogensverlies, met aan de trekhaak de caravan. Het is de nachtmerrie van elke vakantieganger. Op zijn eigen tv-kanaal legt Diesel Büchli uit hoe de specialist in brandstofsystemen het mankement simuleerde – en daarmee bijdroeg aan een oplossing.

Het online te bekijken Büchli TV behandelt onder meer de aanpak van verstopte roetfilters, het testen van verstuivers en defect rakende injectoren. “We gebruiken dit medium nu bijna twee jaar”, zegt directeur  Hans Gerrits. “De onderwerpen worden goed bekeken en leunen sterk op onze praktijk. De informatie wordt ook op YouTube gezet, zodat we onze expertise en ervaringen breed kunnen delen met onze doelgroep, het autobedrijf.”

4-Drive

In de nieuwe reeks is er onder meer aandacht voor acuut wegzakkend motorvermogen. De eigenaar van het nog jonge voertuig gaat terug naar de merkdealer. Die kan de situatie die zich voordeed in de Zwitserse bergen echter niet simuleren in zijn werkplaats. Op de 4-Drive vermogenstestbank bij Diesel Büchli kan dat wél. Wat blijkt: bij 110 graden Celsius van de koelvloeistof is er niets aan de hand, maar slechts drie graden warmer zakt de motor terug naar zestig procent van zijn vermogen. Loopt de koelvloeistoftemperatuur nog verder op, dan blijft op de testbank helemaal geen vermogen meer over. Op het dashboard staat intussen de meter nog niet in het rood. Gewapend met deze wetenschap gaat de eigenaar terug naar de dealer en/of importeur. Wordt dus vervolgd.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †