Digitaal magazine veilig werken

Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) lanceert een digitaal magazine waarin het fonds aandacht vraagt voor veilig en gezond werken.

Het magazine is tot stand gekomen in een nauwe samenwerking met de Arbowerkgroep Carrosseriebranche, waarin FNV, Focwa en RAI CarrosserieNL samen optrekken.

Het digitale magazine geeft uitleg bij onderwerpen als RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) en de Arbocatalogus, en gaat dieper in op specifieke arbeidsrisico’s als het omgaan met gevaarlijke stoffen, dieselrook en natuurlijk corona op de werkvloer.

Kosteloos

Daarnaast biedt het magazine werkgevers handvatten hoe zij kunnen investeren in de veiligheid en gezondheid van hun werknemers. Het OOC ondersteunt bedrijven in de carrosseriebranche op het gebied van veilig en gezond werken. Bij OOC aangesloten bedrijven kunnen kosteloos een HR-adviseur of loopbaancoach uitnodigen, om na te denken over hun arbobeleid.

Aanvullend biedt het OOC verschillende trainingen, voor bijvoorbeeld veilig omgaan met elektrische en hybride voertuigen, verantwoord autospuiten of het veilig werken met een vorkheftruck.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.