Drukbezochte vakbeurs jubilerend Doetam

Het tweedaagse open huis van Doetam bracht deze week een groot aantal autobedrijven op de been. De jubilerende grossier uit Doetinchem en Eibergen bestaat in 2019 vijftig jaar en had 850 uitnodigingen de deur uitgedaan.

Op de openingsdag sprak Herman Koning, commercieel-directeur MPM, oprichter Nico Dorst en het Doetam-team toe. Hij typeerde Doetam als “een bedrijf met oog voor de relatie.” Dat laatste aspect is volgens Koning niet altijd vanzelfsprekend in deze tijd van schaalvergroting. “Onze ervaring met Doetam is dat eventuele problemen altijd goed komen. De contacten geven nooit het gevoel van een formele leverancier-klantrelatie.” Als cadeau had Koning twee speenvarkens aan het spit meegebracht.

Zevende editie

Nico Dorst is inmiddels 76 en wekelijks nog twaalf uur voor financiële zaken te vinden op de hoofdvestiging in Doetinchem. De dagelijkse leiding is in handen van Ove Dorst (45). “We blijven onze zelfstandigheid koesteren. Vanuit die positie kunnen we als familiebedrijf snel schakelen en goed de regie voeren.” De huisbeurs van de grossier in automaterialen beleefde woensdag en donderdag zijn zevende editie. De bezoekers konden terecht voor informatie en aanbiedingen bij stands van 35 leveranciers uit de automotive aftermarket, schadeherstel en industrie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †