Met MPM Oliespecialist biedt LKQ Fource een programma dat ervoor zorgt dat u als autobedrijf vanuit kennis en kunde altijd de juiste oliën en vloeistoffen voorschrijft voor de juiste auto. Drie eigenaren van autobedrijven vertellen over hun ervaringen met het oliespecialistenprogramma.

Partnercontent

Wouda Assendelft

Wouda Assendelft biedt merkonafhankelijk auto-onderhoud en is naast Bovag-lid ook partner van ANWB Wegenwacht. Sinds een paar maanden is Wouda Assendelft tevens MPM Oliespecialist. Eigenaar René Wouda: “We hebben net de liquid stores binnen, de opslagtanks waarin allerlei vloeistoffen zitten, niet alleen oliën, maar ook koel- vloeistof, antivries, zeep, chemicaliën…”

Die grote verscheidenheid in het assortiment was een belangrijke reden voor Wouda om over te stappen naar MPM. “Onze vorige leverancier had niet de verscheidenheid in oliën en vloei- stoffen zoals MPM deze biedt en dat is toch wel een vereiste met al die verschillende specifica- ties van de moderne voertuigen.”

MPM ondersteunt de Oliespecialist hierbij met een wagenparkanalyse en een olie- en vloei- stoffenadvies op maat. René Wouda: “Heel prettig is dat je op kenteken kunt zoeken. Het systeem geeft vervolgens precies de oliën en vloeistoffen die voor die auto geschikt zijn.

Voor de mensen in de werkplaats werkt dat heel prettig. Daarbij is de uitstraling van MPM erg sterk.

AutoFirst Ten Have

AutoFirst Ten Have in Lemelerveld staat garant voor professioneel onderhoud met A-kwaliteit onderdelen en geeft twee jaar (fabrieks)garantie op reparaties en nieuwe onderdelen. Als MPM Oliespecialist is garantie voor eigenaar Marco ten Have ook het belangrijkste aspect ervan: “MPM levert de originele olie die af-fabriek in een auto zit, met dezelfde specificaties en goedkeuringen. Er zijn niet veel andere oliemerken die dat bieden. Dat is van be- lang voor de fabrieksgarantie. Is er iets aan de hand met een auto en de auto- fabrikant neemt een monster van de olie, dan kunnen ze zien of voor die auto de juiste olie is gebruikt. Als MPM Olie- specialist weet je dat je goed zit en er wat dat betreft al geen discussie kan zijn. En ook na de garantietermijn wil je geen problemen hebben, bijvoorbeeld met een roetfilter dat beschadigt, of dichtslibt.”

Het gebruik van de juiste olie komt nogal nauw, bij de huidige motoren met lage tole- rantiegrenzen die bijvoorbeeld al 0W-oliën

voorschrijven. Marco ten Have: “We hebben al drie soorten 0W-30 olie op voorraad en vijf of zes soorten 5W-30 olie. Met onze bulkolie dekken we misschien 30 à 40 procent van ons wagenpark af; voor de rest hebben we toch echt specifieke olie nodig. Je kunt niet zomaar 5W-30 in elke Volkswagen gooien, want dan heb je echt een probleem. En soms wijzigt een importeur de specificaties voor de motor- olie. Die wijzigingen worden ook meteen doorgevoerd in het systeem van MPM, dus de informatie die je hebt als MPM Oliespecialist is altijd accuraat. Daar kun je gewoon van uitgaan.”

“Er zijn wel meer vertegenwoordigers van andere oliemerken die zeggen dat ze alle soor- ten olie kunnen leveren, maar dat is echt niet zo. We zijn zelf bij de MPM-fabriek geweest en hebben gezien hoe ze hun oliën blenden. Daar is geen speld tussen te krijgen. Daar hou ik van: duidelijkheid, transparantie. Dat was ook een reden om voor MPM te kiezen. Het hele verhaal, ook hoe ze het brengen, het klopt gewoon. De vertegenwoordigers weten ook echt waar ze over praten. En als ze het niet weten, zeggen ze ook eerlijk: ‘Dat kun je beter aan mijn collega vragen.’ Daar hou ik van.”

Vakgarage Wejebe

Opgericht in 1966 is Vakgarage Wejebe al MPM Oliespecialist sinds 2018. Twee jaar later sloot het autobedrijf zich bovendien aan bij Vakgarage. Voor die tijd werd de olie door een olieleverancier geleverd, maar dat had één groot nadeel, vertelt directeur Rogier Reijnen: “Die olie kon je alleen in grote hoeveelheden bestellen, anders kwamen daar transportkosten bij. MPM kunnen we via onze grossier bestel- len, precies in de hoeveelheden die we hebben willen. En als ik mijn grossier nu bel, heb ik het over een uur binnen.”

Door te kiezen voor MPM Oliespecialist kon het autobedrijf ook af van de bulkolie. Rogier Reijnen: “Ik wilde bij de verbouwing af van de leidingen die door het hele bedrijf liepen. Door te kiezen voor MPM zijn we over- gestapt op hun liquid stores, waar we er vijf van hebben staan. Voor de olie zijn dat nog altijd hoeveelheden van 300 liter, maar met vijf liquid stores bieden we al veel meer diversi- teit.”

Onderdeel van het MPM-programma is een jaarlijkse wagenparkanalyse en advies op maat. Rogier Reijnen: “Aan de hand van die data kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen een bepaalde olie waarvan het verbruik sterk terugloopt te vervangen door een andere. En mocht je die ene olie toch af en toe nodig hebben, dan kan MPM die via de grossier altijd leveren in kleinere verpakkingen.”

Daarnaast ondersteunt MPM zijn oliespecialisten met voertuigspecifiek olieadvies. Rogier Reijnen: “De website van MPM biedt de mogelijkheid om op kenteken de juiste olie of vloeistof te vinden voor een auto. Maar als we twijfelen of een bepaalde olie voor een bepaalde auto geschikt is, kunnen we altijd bellen met de helpdesk van MPM voor advies.”

MPM International Oil Company B.V.

Cyclotronweg 1, 2629 HN Delft, The Netherlands • Phone: +31 (0)15 – 251 40 30 •  WWW.MPMOIL.COM

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties