Terwijl de laatste maanden wegtikken tot het eeuwfeest van automerk MG, verdikt Van Mossel de landelijke dekkingsgraad met extra Brand Stores. En die Van Mossel-aanpak vormt bovendien als het ware het template voor de rest van Europa, zo horen we in het splinternieuwe hoofdkantoor te Waalwijk.

De verkooptarget voor Van Mossel MG telt al sinds het prille begin twee simpele woorden: jaarlijks verdubbelen.

Reken maar dat het merk gaat uitpakken om het eeuwfeest te vieren volgend jaar. Dat de twee letters staan voor Morris Garages zal niet direct meer tot de parate kennis van de huidige klandizie behoren. Zeker niet op het continent, waar aan de klassieke MG’s een ander imago hangt dan in het VK. Desondanks koesteren de huidige Chinese uitbaters het voormalige Britse erfgoed. Hoe anders interpreteer je de komst van een productierijpe elektrische roadster vol verwijzingen naar de MG B’s en C’s van weleer?

Het merk krijgt er een uniek aanbod mee in het programma, want compacte en relatief betaalbare roadsters zijn minder alomtegenwoordig dan pakweg een decennium of twee geleden. De combinatie met elektrische aandrijving maakt deze Cyberster de solist binnen de groep. Het preproductiemodel dat voor de gelegenheid in Waalwijk staat om te worden getoond aan het aanwezige journaille toont vlinderdeuren: gelikt in China, in het westen vooral geassocieerd met de tunerswereld. Het is in ieder geval wederom onderscheidend in het toch al kleine segment. In ons land blijven de orderboeken echter vooralsnog tot eind 2024 stijf gesloten.

Xpower terug

Met een prijskaartje van nog geen 43 mille, vijf deuren en een positionering in het B-segment is de MG4 Electric Xpower van een andere orde. De toevoeging Xpower verwijst naar het ruim twee decennia geleden door MG Rover opgerichte sportlabel en dat krijgt nu een nieuw leven ingeblazen. Zie deze uitvoering als de GTi onder de MG4’s. Een geclaimde sprint vanuit stilstaand naar de honderd in minder dan vier tellen onderbouwt dat statement. De bandenkeuze (Bridgestone Turanza) op de aanwezige auto doet dat overigens minder. Voor tien mille minder is er de instapper, maar ook die houdt de optielijst karig dankzij een rijke standaarduitrusting. Dat in combinatie met de relatief lage prijsstelling moeten de USP’s vormen voor het merk, aldus het aanwezige management. De bekende EHS Plug-in Hybrid is daarnaast vernieuwd en per direct leverbaar. Ten slotte telt het gamma momenteel nog het topmodel Marvel R Electric en de ZS EV.


4 nieuwelingen

Het jubileumjaar staat voor MG bol van de introducties: liefst vier nieuwelingen houdt het merk komend jaar ten doop.


Momenteel is MG in ons land vertegenwoordigd met vijf brandstores (in Amsterdam, Breda, Leidschendam, Nijmegen en Rotterdam) en negen servicevestigingen. Nog dit jaar breidt Van Mossel MG het netwerk van brandstores uit met vijf nieuwe vestigingen: in Purmerend, Goes, Groningen, Den Bosch en Roermond.

Het netwerk

In ons land beschikt het merk naar eigen zeggen over een landelijk dekkend aftersalesnetwerk, voor de verkoop is dat bijna zo ver. Jurgen Helmink, Country Manager Benelux bij MG Motor Europe, zegt nog dit jaar met vijf zogenoemde Brand Stores te komen, een verdubbeling van het huidige aantal. Voor alle producten van het merk geldt een garantietermijn van 7 jaar, of 150.000 km. De opzet en uitstraling van die Brand Stores is binnen de gelederen van de fabrikant niet onopgemerkt gebleven en wordt geleidelijk aan over de rest van Europa uitgerold. Met waar nodig de onvermijdelijke nuanceverschillen per markt. Over marktverschillen gesproken: de in Europa geleverde MG’s mogen dan sinds 2016 niet meer in het VK geproduceerd worden, ze zijn wezenlijk anders dan de Chinese versies. Mede daarom is de precieze samenstelling van de Cyberster nog in nevelen gehuld.

Deel dit artikel op

Eén reactie

  1. In de wereld van de MG Car Club wordt “Old Number One” uit 1923 van Morris dealer Cecil Kimber als start van het merk beschouwd. Daarmee is het Merk MG dit jaar een eeuw oud.. Dat de huidige eigenaren van het merk 1924 als start aanhouden is prima. Zij zorgen voor de continuïteit en groei!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties