JN Testapparatuur neemt BSI gasdetectors over

JN Testapparatuur neemt per 24 juli 2018 het fabriceren, repareren en certificeren van BSI gasdetectors over van BSI Medemblik. De specialist in apk-werkplaatsequipment spreekt van “een waardevolle aanvulling op ons assortiment.”

jnt-bsiDe beide eigenaren (en enige medewerkers) van Bears Safety Instruments beëindigen binnenkort, na 35 jaar, hun werkzaamheden. Die kwamen neer op in-huis assemblage van ingekochte materialen, alsmede de verkoop en distributie. “We zijn min of meer toevallig met elkaar in contact gekomen”, zegt technisch directeur Marco van den Hoorn van JNT. “De timing was goed, want sinds 20 mei is een apparaat voor LPG-, CNG- of LNG-gaslekkage verplicht voor alle apk-erkenningen. Detectie kan ook met een 4-gas-tester, maar dat is bepaald niet de makkelijkste en de snelste weg.” Met de gaslektesters van BSI zegt JNT klanten een effectievere oplossing te bieden.

LPG-sensor

Veel gasdetectors zijn geleverd en gecertificeerd met een LPG-sensor. Voor een meerprijs kan JNT hem ook gecombineerd certificeren voor LPG, CNG en LNG conform de apk-richtlijn. JNT – ruim dertien jaar opgezet door Jan Nijboer – berekent dit jaar dezelfde prijzen voor de klanten als BSI heeft gedaan.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †