Koppelingen KM nu onderdeel Febi Bilstein

Ruim een jaar na de overname van koppelingsspecialist KM is – meldt Febi Bilstein – de integratie van de ruim vijftienhonderd artikelnummers omvattende KM-catalogus afgerond.

Klanten vinden de producten voortaan bij de merken Febi (voor bedrijfsvoertuigen) en Blue Print (voor personenwagens). Kary + Mangler GmbH is gevestigd in het Duitse Durmersheim en betrekt zijn koppelingsplaten, drukgroepen en druklagers bij externe productpartners. Onder de vlag van de Bilstein Group zal de onderneming worden uitgebouwd tot een gespecialiseerd centrum voor koppelingen.

Strategisch belang

“De productgroep koppelingen is voor de Bilstein Group van strategisch belang”, zegt managing director Karsten Schüssler-Bilstein. “In 2017 hebben we ons gamma uitgebreid en voortdurend geïnvesteerd in kwaliteitsgarantie. Na de integratie van het KM-gamma in onze merken Febi en Blue Print zullen we het productgamma duurzaam blijven versterken.” De investeringen in de locatie Durmersheim betreffen zowel de logistiek als de kwaliteitscontroles.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †