Andere opzet verkiezing Autobedrijf vh Jaar

Bovag Onafhankelijke Autobedrijven heeft de verkiezing Autobedrijf van het Jaar op een aantal punten veranderd. De opzet is nu eenvoudiger en minder tijdrovend, zegt Bovag. 

Bedrijven hoeven niet langer zelf de boer op om stemmen te verzamelen. Voortaan kunnen gegadigden zich aanmelden (of voorgedragen worden vanuit garageformules of de buitendienst van Bovag-partners) met een korte inhoudelijke motivatie. Daarmee staat direct de inhoud voorop en niet, zoals voorheen, het aantal vergaarde stemmen van consumenten.

Vakjury

Met de aangereikte gegevens gaat de vakjury aan de slag. Ze nomineert tien gegadigden voor de titel. Deze halve finalisten worden vervolgens – conform voorgaande edities – nader onder de loep genomen. Zoals altijd wordt de winnaar bekendgemaakt op het congres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, ditmaal op 9 oktober.

Klantrelatie

Aanmelden voor de nieuwe, dertiende verkiezingsronde kan tot 30 april, onder meer via het ledenportaal mijnbovag.nl. Ondernemers dienen te motiveren hoe hun bedrijf zich onderscheidt op het gebied van klantrelatie (ook online) en wat hun visie op de eigen toekomst is. De huidige titelhouder is Autobedrijf Tjeerdsma. Het bedrijf heeft een maandelijkse column in Aftersales Magazine. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †