Robert Bel in team GroupAuto Nederland

Robert Bel, voormalig directeur bij Havam en Nipparts, is bij GroupAuto verantwoordelijk geworden voor het commercieel management.

Eerder deze maand werd ook Alex Baars aangesteld, voor de begeleiding van grossiers bij hun ICT zaken; hij heeft eerder bij diverse grossiers gewerkt, waaronder Fugo en Imbema/IRA. Frank Hut, die eerder directiefuncties vervulde bij Euromaster, is verantwoordelijk voor het strategieproject Piranha en business development. Hij is al enige maanden actief bij de grossiersorganisatie.

Groeistrategie

Volgens algemeen directeur Freek Blekxtoon zijn de uitbreidingen noodzakelijk om de groeistrategie vorm te geven: “De schaalvergroting in de grossiersmarkt door LKQ en AAG leidt ertoe dat ook GroupAuto Nederland met vervolgstappen bezig is. Om de eigen grossiers daarin goed te kunnen betrekken en ook mogelijke nieuwe grossiersleden aan te trekken, moeten we natuurlijk een goed verhaal kunnen neerzetten, met voldoende mankracht. Wij zitten middenin ons strategieproject, waarin we met, voor en door de grossiers ons businessmodel toekomstbestendig maken. Frank Hut is de aangewezen man om dit proces te begeleiden. Vanuit zijn eerdere functies bij Continental banden en Euromaster kent hij zowel de grossierstak als de werkplaatsperikelen erg goed. Daarbij is sprake van veel overleg met en inspraak van leden. Het strategieproces verloopt succesvol en zal binnenkort zijn vruchten gaan afwerpen.”

Meerwaarde

Voor de dagelijkse begeleiding van de huidige 43 grossiersleden is Robert Bel aangetrokken. Hij kent de grossiers vanuit zijn Havam-tijd en zal hun eerste aanspreekpunt zijn. “Met Frank en Robert hebben we nu twee zeer ervaren aftermarketmanagers en de slagkracht om onze meerwaarde te bieden aan zowel huidige leden als nieuwe toetreders. We zoeken nu nog accountmanagers voor de groei van de garageformules CarXpert, AutoExcellent en Happy Driver Center.”

De interne processen worden aangestuurd door operationeel manager John Gasenbeek, die onlangs uitbreiding kreeg in zijn ICT-team in de persoon van Alex Baars. Gasenbeek: “We kunnen met Alex optimale begeleiding geven aan het ERP-project, de support op het gebied van assortimentsbeheer en de uitbreiding van het Compasso-platform. We zoeken daarnaast nog een echte ICT’er die de grossiers gaat begeleiden op het gebied van elektronische catalogus en technische data.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.