Samenwerking Automechanika en revisiesector

Om extra vorm en inhoud te geven aan het aspect ‘revisie’ in de automotive branche gaat de organisatie achter Automechanika Frankfurt (8 t/m 12 september) een samenwerking aan met de Automotive Parts Remanufacturers Association (APRA).

Beide partijen toetsen in aanloop naar de beurs, aan de hand van een reeks criteria, ondernemingen die zich (willen) profileren met hun ‘groene’ karakter. Wie daadwerkelijk relevante producten en diensten op dit vlak biedt, kan na goedkeuring rekenen op een groen logo op zijn stand. Ook kunnen belangstellenden vanaf half juli op de Automechanika-website, onder het tabje ‘Special Interest – Remanufacturing’, terecht voor informatie over deze specifieke bedrijven. Verder komt er in de beursweek een Automechanika Remanufacturing Day. Olaf Mußhoff, directeur van Automechanika Frankfurt: “In een tijd waarin klimaatverandering en natuurbescherming een bron van zorg vormen, zijn circulaire economie en revisie belangrijker dan ooit. Met APRA weten we ons verzekerd van een vooraanstaande expert op dit terrein.”

Circulaire economie

APRA bestaat sinds 1941 en is de enige wereldwijde koepel voor de revisiebranche. Van de ongeveer zeshonderd bedrijven die lid zijn bevinden zich er 120 in Europa. APRA ijvert voor een circulaire economie, met optimaal hergebruik van materialen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *